BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ELIN WÄGNERS GATA
Brf Elin Wägners Gata

Tidigare fastighetsägare

Visste du att Elin Wägners Gata kunde ha hetat - Björn Borgs Gata istället då Björn Borg Invest gjorde en ansökan om namnändring?

1957 startade bygget i kvarteret Mannekängen med husen på Elin Wägners Gata 1-47 och stod klart 1958. det var och är en väl utvald plats med naturskön tallskog och bergshällar och med utsikt över Långbro.

Byggmästare var Byggnadsingenjör Anders Hansson. Platschef för bygget var Olof Säll. Husen byggdes på ett traditionellt sätt med lättbetongselement. Byggarbetarna bestod mestadels av dalmasar medans grovarbetarna var smålänningar. Bland murarna fanns Bengt Boander som sen kom att bo en lång tid på Elin Wägners Gata. Som inredningssnickare kan även nämnas Stig Säll, bror till Olof Säll.
Anders Hansson överlät ägarrätten till fastigheterna till sina fyra barn Elsie, Kerstin, Hans och Sven. År 1983 sålde barnen fastigheterna till Byggmästare Reinhold Gustafsson.
På gatan innan Fruängens Centrum blev klart 1961 fanns här en livsmedelbutik på hörnet vid port 47.

Elin Wägners Gata 2-6 byggdes 1966 och var inflyttningsklart 1967 och lägenheterna hyrdes ut till Stockholms Stads Sjukvårdstyrelse.

Vet du mer om våra fastigheters historia? Hör gärna av dig till Styrelsen eller maila till oss på adress: brfewg.hemsida@email.com

 

Tidigare fastighetsägare:

1983 Reinhold Fastighets- och Byggnads AB

1985 Convector Byggnads AB

1988 Björn Borg Invest AB

1989 Byggnads AB Listia

1992 Kurt Simonsen, Fastighet AB Stockhom Mannekängen 2 & 3